Сини соколи

Тамара Горбаченко
Сини згадайте материнську ласку,
Як мама вас щоночі колихала.
Пісні співала і читала казку.
Коли хворіли ночей не доспала.

Вела в садочок в школу проводжала,
Раділа вашим успіхам удачам.
Колінця збиті ніжно лікувала.
Казала, що чоловіки не плачуть.

Зросли змужніли в далеку дорогу
Проводжала мати й хвилювалась.
Ховала в серці приспану тривогу
Обіймала й з сумом посміхалась.

Звучить свята молитва спозаранку:
"Пошли синам, о Боже, щастя й долі."
Шепоче мати тихо насвітанку,
"Захисти в дорозі, в морі, в полі."

Сини, мої соколи, соколята
Прилітайте до рідної хати.
Мама сива завди вас чекає
Із віконця сумно виглядає.