Хома Sapiens

Александр Пеплов
Скажы мне, хома,
Ты шо, з дурдома?
Пушысташны, любяшачны,
Але ж таки какашачны...

Кали рабить мы будем размнажайку?
Ты кожны день з работы уставайкин,
У норку — прыг, и семачку тачыць,
А ноччу палежаечку рабить...

Ты варушкаешь мой бачок,
Зачэм так робишь, хомячок,
Ты дурачок?
Ты ж маешь свой бачок!
Ты шо забыуся:
Я бачок, и ты бачок,
И мы з табою — хамбачок!

Чаго ты, хома, шкоду робишь,
На мяне цвиркаешь, даводишь?
Ты мяне любкай, шорстку гладь,
Тады апилки буду прыбирать.
И семачку у норку прынаси,
У шчочках, тольки не зъяси!
Бо абижайку утвару,
И шорстке я тваей чарап зраблю!