Сьылэ сьэлэм

Виталий Жикин
 Стихотворение на коми-пермяцком языке
Сьылэ сьэлэм тэныт дона,
Менам гаж да сьэлэмшэр,
Эд радейта тэнэ ёна –
Ог вунэт некэр, некэр!

     Чожа кадыс мэд чулалэ
     Да сибалэ пантасьэм…
     Морос кокнита лолалэ,
     Но сьэлэмын - тэждiсьэм.

Менам басэк,  дона нылэй, 
Эддьэн дона меным морт,
Только тэныт - сьэлэм сьыэ,
Тэкэт думаэн - прокод!

      Кора кадсэ - мед тэрмасьэ,
      Чожа локтэ мед   январь.
      Сэк  ми радэна  пантасям,
      Виль эшэтам календарь.
            1958 г. Пермь