Салд заердае...

Татьяна Плити
Аенае вгъауаей дын ратдзынаен мае цард.
Аермаестдаер заегъ ,дае удлаеууаен каей у.
Хъысмаеты цалх ,цаемаен дае ды маенгард?
О, ме знаг,уарзты кургаейае фаецу!

Фыццаг бакаст...Фыццаградон аемдзаст...
Куы нае ссудза йае заердаебыны арт,
Ды мауал каес йае цастытаем аеваст.
Наей салд заердаейы ссараен ваерццаг дзуапп!