Франсоаз

Драгана Старчевич
За Francoise Mallet-Joris

Сазнала сам пре пар дана
Заспала је моја драга
Франсоаз је сад на небу
Срце пости ми на хлебу

Нестала је усред лета
Као пчела с неког цвета
Оставила своје књиге
Мени на дар и без бриге

Отишла је душа мила
Што је дивне снове снила
Љубави је пуна била
Нежност своју није крила

Знала сам је из далека
Као песму бурних река
Морала је, знам, да оде
Моје мисли за њом ходе

Две године већ су прошле
Како оде преко воде
Да је видим желим само
Једном кад се нађем тамо 


Београд, 11.7.2018.