Гладиолус

Надия Медведовская
Покинувши мечі свої калені,
Несхитні серед лементу юрби,
Стояли на скривавленій арені
Фракійці Севт і Терес, два раби.

Вже наглядач підняв убивчу зброю,
Із цирку вже знак смерті подали.
І впали гладіатори обоє,
А рук своїх усе ж не розняли.

І на очах патриціїв пихатих
Небачені зросли червоні квіти
З мечів “ледачих варварів” умить.

Рабів непослух легко покарати,
А справжню дружбу вам не загасити,
Коли вона ясним вогнем горить.

5.06.1995