В пошуках Музи

Олександр Мачула
У чім секрет маститого поета? –
сушу свій розум рік уже чи два!
За цей період – жодного сонета,
кудись поділись рими і слова…

Його ж вірші, немов шари у лузу,
влучають людям в душі і серця,
бо має він свою царицю – Музу,
що не напише – все їй до лиця!

Не сплю вночі, сушу постійно мізки,
напружено стараюсь уявить
струнку ту, молоденьку, гарну кізку
і очі не змикаю ні на мить!

А може все пусте і треба спати,
відновить творчі сили дужий сон,
поверне Музу знов в мої пенати,
як руно золоте колись Ясон?!.

15.07.2018