Лiсовик

Олександр Мачула
Живе у дикій хащі Лісовик,
такий собі маленький чоловічок.
Він болотами мандрувати звик,
серед кущів крушини і порічок.

Господар лісу, древній його дух,
в дуплі свою домівку завше має.
Людини відслідковує він рух,
у глушину заманить і лякає.

Помічники безслідні Блуд і Страх
йому завжди ставали у нагоді,
по вибалках ховаються, ярах…
Такі повір’я ходять у народі.

15.07.2018