Obraz

Халина Подгорска-Дутка
OBRAZ

Na bialej scenie
ksztalty
zdejmuja maski codziennosci
Wyprowadzaja z ukrycia
swe nieznane oblicza
W grze piekna
doswiadczaja wolnosci
Trwaja
w barwnej ekstazie
nieporuszone
1988