Вона не чула приемних слiв

Миклош Форма
Вона не чула приємних слів,
здається, від другого дня весілля.
Згодом, щоправда, було новосілля,
коли напідпитку сусід говорив,

що ніколи сусідів не мав таких
і вродливої сусідки не бачив такої,
інші гості вдячно вживали напої
і перервались лише на сміх.

Але вранці побачила своє ім'я
на склі захуканого трамваю
і всміхнулась: «Бог мені повідає,
що комусь на світі потрібна я...».