Дарина Джебарова - Нынешним людям

Доктор Эф
               
  Днешните хора

Дали сме камъчета малки,
или скали до небесата,
то всички хора сме еднакви,
с крака,ръце и още  малко !

Дали сме камъчета малки ,
или скали до небесата,
то всички хора сме еднакви,
и само малко, малко сме различни !

На всички въздух ни е нужен
и мъничко усмивки за душата !
И всички сме с еднакви нужди,
а искаме успех до небесата !

И може би да се усмихваме взаимно,
е най-хубавото за земята !
Че тя за всички ни  е нужна,
че тя ни гледа и се радва !

И иска тя да можем всички в своя полет ,
да разтеме,да може всеки да се радва,
на приказките на децата, да може всеки да узнае
и музиката на душата !

Защото ,който е с душа голяма,
той има място на земята,
той винаги ще иска много
и за децата и земята !

Дали сме камъчета малки,
или скали до небесата,
то всички сме -
- подвластни на Земята ! .....................

(Перепев Стафидова В.М.)

Мы так на камешки похожи.
Иные правда словно скалы.
У всех есть руки, ноги тоже.
Ещё есть общего немало.

Да мы на камешки похожи,
Или, как сказано, на скалы,
Простые люди и вельможи.
У нас различий очень мало.

Нам всем, конечно, воздух нужен,
Улыбка, доброта, душевность.
Весьма похожи наши нужды,
Но ждём успехов ежедневных.

Могли б взаимно улыбаться,
Такое  небеса  приемлют.
Вполне могло б такое статься,
Мы б этим радовали землю.

Она даст силы для полёта
И счастьем личным обеспечит
Даст музыку и сказки детям
Познают все любовь и вечность.

Для всех кто с чистою душою
Найдётся место на планете
Для тех кто ценит дорогое
Кому важны земля и дети.

Мы все ведь камешки по сути
Хоть скалы до небесной выси
И в каждом слове и минуте
Мы все от этого зависим.