Земля украiнська

Олександр Мачула
Земля українська

Земля свята всьому життя дає,
вона усіх до себе і приймає…
Це Батьківщина, мати, це твоє
й ціннішого за них уже немає!

Землею Ленін підкупляв селян,
цариця нею козаків манила.
Для українця що пшеничний лан,
то воля, слава і батьківська сила.

Який же українець без землі,
а чорноземи – то його багатство.
Продати – що довести до петлі,
не краще як вчинити святотатство!

Продати, що порушить родовід,
як прадідів забути честь і славу.
Це все одно, що втратити свій рід,
пустити з молотка свою державу!

Земля Вітчизни, предків наших стан,
полита рясно потом ти і кров’ю.
В тобі останки козаків, селян
догляне хто з синівською любов’ю?

Продати матір – як вдягти суму.
Вона у нашім ріднім древнім краї
належати повинна лиш тому,
хто землю цю безцінну обробляє.
Багатство це леліє і кохає!

18.07.2018