Вчорашнiх слiв даремний дзвiн

Миклош Форма
Вчорашніх слів даремний дзвін.
Минуле не вернути.
І я для тебе тільки «він».
Хоча і «він» не чути.

Я більше мріяв, ніж страждав,
і кожен раз був щирим.
Любов і пристрасть – все віддав,
та не знайшов довіри.

Ніхто з нас не досяг свого.
І час зізнатись, мила:
я не любив себе того,
якого ти любила...