Великi днi

Ангелина Длинка
Великі дні, великі дні,
Великі дні по всьому світу,
Як хороше душа мені,
Як хороше душа мені,
Як хороше душа мені
Цим дням, цим дням,
Цим дням радіти.
І на Великдень ми спішим
У Храмі Божім помолитись,
Як радісно душа моя,
Як радісно душа моя,
Як радісно душа моя,
Цим днем, цим днем,
Цим днем сокритись.
А вчора вибухи і знов
О Боже я не розумію,
Чому війна і ллється кров,
Чому війна і ллється кров,
Чому війна і ллється кров
Де Бог воскресший душу гріє.
Великі дні та вже спішить
В бездонний омут чорна напасть,
Як радісно душа мені,
Як радісно душа мені,
Як радісно душа мені
Спастися днем цим від нещастя.
Великі дні, великі дні,
Великі дні - Христос воскресе!
І Спасу Господу мені,
І Спасу Господу мені,
І Спасу Господу мені
Хвалу, хвалу, хвалу! - вознести!
Як сонячно душа мені...
Як...боляче... Господь мені...
Згадала Паску прошлого року
І весь вірш проплакала...
Це була остання Паска,
Коли отець Сергій
Правив. А в цьому році
Слабким був після лікарні.
Але ми всі надіялися що
Батюшка набереться сили,
І на Троїцю буде служити
Літургію. Та на
Троїцю батюшку хоронили...
Ця біль не відпускає...
Як боляче...
А батюшка збирався
У відпустку осінню,
Просив машину у свого
Духовного сина
Митрополіта Єлісея...
Як боляче, що ця
Незвана війна забрала
Нашого Батька, а ми
Не готові відпустити...