Сурогати

Олександр Мачула
Нам замінили нині сурогати
продукти, речі, навіть почуття.
Сміття цього скопилися кагати,
змутніло вельми нинішнє життя.

Душі поривів менше усе й менше,
емоцій щирих не стає і слів…
Цінуються вони усе дешевше,
бо штучний сурогат уже зміцнів.

За цноту видається сутенерство,
в житті таке стрічалося не раз.
Любов змінилась дикістю – партнерством,
а з почуттів залишився… екстаз.

По-іншому ці речі називати –
як заміняти сечею саке.
Серед людей все більше сурогатів
без форми, стержня – підле і бридке!

В суспільстві геть андроїдів засилля,
настав незрозумілий нині лад.
Панують лжа, нікчемність і свавілля –
його величність… ниций сурогат.

24.07.2018