Манкурти

Олександр Мачула
Ви народились, виросли й жили
у даній вам батьками Україні.
То чому ж Батьківщину продали
за кусень хліба ви, невдячні тіні?!

Ви вчилися ходити по землі
навік вам Богом даної Вітчизни,
її любили, як були малі.
Чому ж тепер співаєте їй тризну?

Вас вивчила й путівку у життя
дала вже нелюбима Україна.
Вселяла віру в щастя й майбуття
вона життя вам вашого третину.

В народу вчилися співати тут пісень
і тут навік батьки ваші спочили…
Так звідки ж Неньку майже кожен день
уперто гудить берете ви сили?!

Ви Батьківщину кинули давно,
змінили хати на ординські юрти.
Чуже здається кращим вам багно…
Які ви українці? Ви – манкурти!

25.05.2018