Над пругом серпень

Марина Степанская
Над пругом серпень... Серпик-молодик -

Тугенький, гострий, задерикуватий.

У пралісі реве могутній дик,

Крадеться чорнотінню вовк підстаркуватий.

 

Серпнева ніч гаряча. Й ледь гірчить

Мед чабрецевий на її вустах.

Від пристрасті до приморозку - мить,

Що в осінь відліта, тендітний птах.