Роки Iдуть...

Бойко Валерий Петрович
 Роки бiжать, немов вода...
 Не видно Iх уже слiда -
 Дитинства роки промайнули
 В дитинство стежку, вже забули.

 I постарiла вже оселя
 Провисла в хатi уже стеля,
 Дитинство тут було давно
 Нiхто не скаже де воно?

 Iдуть роки, тече вода...
 Лиш память зовсiм молода,
 I молода моя матуся,
 А я в долонi, батька жмуся.

 Щоб батько в небо пiдкидав
 Я вгору птахом, щоб взлiтав -
 Та в руки батьковi вертався,
 В дитинствi з батьком, я так грався.

 Ген пролетiли вже роки...
 В другому свiтi вже батьки
 I я там буду разом з ними -
 Жаль, знов не будем молодими.

 I братiк мiй з батьками разом,
 А я ще тут, на цiй землi -
 Та час вiд часу, батьки сняться
 Коли ще були, молодi.

 Нажаль, нiкому не вернути,
 Батькiв i братiка в цей свiт...
 I я пiду до них, до рiдних,
 Пройде не так багато лiт.

 Роки iдуть, роки бiжать -
 Яка б не була в свiтi знать,
 Всерiвно час ii прийде
 У другий свiт, вона пiде.

 Роки бiжать, немов вода...
 Трава зростае молода -
 Життя помалу йде вiд нас,
 На смерть, у кожного свiй час!