Роберт Геррик. Н-463 На Ханкса. Эпиграмма

Сергей Шестаков
Роберт Геррик
(Н-463) На Ханкса. Эпиграмма

Клянётся Ханкс, умяв обед в таверне,
Что нечем расплатиться. А и верно! –
Раз нет в карманах у него монет,
Их дома в сундуках уж точно нет.

   
Robert Herrick
463. Upon Huncks.  Epig.
 
Huncks ha's no money (he do's sweare, or say)
About him, when the Taverns shot's to pay.
If he ha's none in's pockets, trust me, Huncks
Ha's none at home, in Coffers, Desks, or Trunks.