Свято не в свято

Олександр Мачула
У Володимирів сьогодні іменини,
охрещення Руси знаменний день,
але не всім, бо в цю тяжку годину
порядним людям геть не до пісень.

Коли війна палає в ріднім краї,
коли в гроби батьки кладуть дітей,
якщо народ в державі прозябає –
від тих потрібно спекатись ідей.

Чужі свята за власні видавати, –
то був у всі часи великий гріх.
Та виживати нині коштом брата
не стидно, як нема своїх…

28.08.2018