Полова?

Андрей Веленский
Трава, по травам,
травостой.
За муравою
лес густой.
За муравой -
да ни беда!
Осот, крапива,
лебеда.
А по траве,
да босиком?
Наплюй на байсикл,
вел ком!
Трава. Травинушка.
Молва.
Мертва? Потрава.
Полова.