Вiйна

Олександр Мачула
Іде війна не тільки на Донбасі,
по всій країні нині йде війна.
У кожнім місті чи селі на часі
збирає підло щедру дань вона.

На Сході гинуть наші патріоти –
хто любить Україну, свій народ.
Та тих, що манять Неньчині щедроти,
цієї бійні вабить ще й зворот.

Поки народ оплакує героїв,
батьки до трун кладуть своїх дітей,
перевертні до України-Трої
впускають тишком нелюдів-гостей.

Вони під себе площі зачищають,
щоб мати змогу красти ще роки.
Народ байками ловко забавляють,
будують рай для себе на віки.

Під жорна ці попав Музичко – „Білий“,
не схибив, не здригнувся ниций кат.
Там Лісника спровадили в могилу,
дуплет отримав в спину вже й „Сармат“…

Хто вбив Гандзюк в Херсоні, Катерину,
в обличчя літр плеснувши кислоти?!
Ноздровську теж Ірину в домовину
поклали під покровом темноти!

Таких десятки й сотні по країні –
одні в СІЗО, а інші в бур’яні…
За те що слугували Батьківщині –
загинули в запеклій цій борні.

Так хто ж веде, за що і проти кого
чотири роки підлу цю війну?
Якщо та нечисть не боїться й Бога,
із чого треба ладить їй труну?!

Ще довго будем думати-гадати,
коли настане справедливий день?
Згадай усе як будеш опускати
на виборах до урни бюлетень!

01.08.2018