Хитрый хвост Kirsi Kunnas, Kissa Krumeluu

Алексей Михайлов 6
Шубка, носик, хвост трубой
распушился сам собой –
примостилась кошка
помечтать немножко.

Вот о чем мечтает киска:
разыскать бы где-то близко
яблоню, а там на ветках
вместо яблок – мышки в клетках.
Вот бы мышек натрясти,
потихоньку унести,

спрятаться в укромном месте
и неторопливо съесть их.
Он не так уж прост,
этот хитрый хвост!

Kissa Krumeluu

Silkkiturkki, ruususuu,
pieni kissa Krumeluu,
pienen pieni kissa
istuu aatoksissa.

Miettii kissa Krumeluu:
Miss; on se suuri puu,
jossa niin kuin omenoita
kasvaa hiiren penikoita.
Puuta vain kun ravistaa
sata hiirt; putoaa.

Niit; sitten popsimalla
s;isi pienen sienen alla
kissa Krumeluu,
pieni ruususuu.