вишни

Александр Ярошевский
проходит лето
             грустно и неслышно
мир - словно
             сквозь
застывшее стекло

упущенное время
               спелых вишен
так и не наступив -
               куда ушло?

            туда, где дразнит
календарь
         настенный
значками дат
       забытых
            воскресений


ледь чутно сумно проминає літо
ще світло пнеться у спітніле скло
а час вишневих стиглих оксамитів
кудись пішов - аж гаєм загуло!

куди? де дражнить календар на мурі
неділями, що ми про них забули.