***

Бируте Ланге
"Господня воля у віках-
Не бути вам рабами...
Я свою зброю піднесу
Мов полум'я над вами. .."

Супроти тління в кайданах
святий вогонь-розправа
Народ звитяжить в боротьбі,
Полита кров'ю слава.
Народе, дух могутній твій
Піднявся над пітьмою.
Ти правду світові відкрив
Своєю боротьбою.