Лiтня колискова

Олександр Мачула
(доросла)

Тобі я колисанку заспіваю –
спи, люба, ніч коротка в літній час.
Букет ромашок в полі назбираю,
хай він кохання збереже для нас.
Кохання квіти збережуть для нас…

Нехай тобі насняться теплі ночі
і маків очі в стиглих пшеницях.
Пригадую я нині стан дівочий,
вінок тобі з волошок до лиця.
Торкнуся ніжно я твого лиця…

Спочинь, жадана, зіроньки на небо
у мандри вивів місяць-молодик.
Одну, найкращу з них, зніму для тебе,
вона прикрасить твій чудовий лик.
Такий чарівний, неповторний лик.

Поніжся, люба, ранок уже скоро,
насняться хай тобі казкові сни
і в почуттів моїх бурхливім морі
зі мною разом знову ти втони.
Як в наших юності літах втони…
Лише солодкі хай насняться сни!

04.08.2018