Передвиборчi коломийки

Олександр Мачула
В спальню ніби вів дружину, а проснувся – самка,
обирали президента, а воно – панамка…
Бізнес клявся він продати і війну скінчити,
за „Рошен“ тепер щоденно гинуть наші діти.

До Європи ми збирались, та набили ґулю,
новим курсом обіцяє знов вести нас Юля.
Бабця косу розплітає, вилізла з коляски,
кожен місяць приміряє чудернацькі маски.

Запрацює враз країна! – інший нам голосить,
користує Україну легінь дзяблоносий.
Процвітає він на Сході, запаливши трута,
усе рядиться по моді, в козаки, Тарута.

Про свободу нам співає вівцебик немарно,
інтерес національний продається гарно.
Збудував хатинку файну ще в придачу й будку,
бо мелодії виводить під чужую дудку.

Розпродам майно до нитки (ну вважай до цента), –
заявляв колись амбітно нам міністр Гриценко.
В президенти знову суне зі старим забралом –
недарма ж його прозвали сірим кардиналом.

В КДБ давно навчався в матінці Росії,
а тепер – у президенти. Черговий месія!
Головою СБУ він не поміг народу,
вивести ж тепер бажає всіх на чисту воду…

Не учився Рабінович в університеті,
та пацан авторитетний в криміналітеті.
Громадянство Ізраїлю прихватив на зоні?
Знов потрібен депутат нам й президент в законі?!

Погляди нетрадиційні, справжня скотиняка –
він завжди опозиційний, щоб там не варнякав.
Віртуально вертить вила на очах загалу…
Ми іще не обирали просто ради-кала!

Лише я достойний крісла! – нам наступний вторить,
перелізши з Буковеля на Чернечу гору.
Не стидаються й у очі брешуть урки хижі,
знов баригу оберете – станете на лижі!

Ощасливить обіцяє виборців, нас сірих,
головний фіскал країни, звільнений Насіров.
Ще клянеться керувати чесно і з любов’ю,
та робитиме це як він зі слабким здоров’ям?!.

Знову мостить Україну під п’яту Росії
та чекає, коли прийде кум його, месія.
Стуса зрадив і країну Медведчук-іуда,
як немає варіантів – Вакарчук хай буде…

Все життя останнім часом грою видається –
переважна більшість плаче, рідко хто сміється.
Ой, чи вдасться врятувати український човен,
як баригу за штурвалом поміняє клоун…

Проспівав вам, любі друзі, власні коломийки,
цих героїв перегонів однозначно – в мийку,
бо корупції коросту треба з них здирати…
В президенти ж варто, браття, кращих обирати!

02 – 07.08.2018