пустота

Александр Ярошевский
всё привычно 
              хоть и не знакомо
– кто навстречу?
            – бог весть!
      – видел?               
            – кто-то...
 
пустота
       неузнанного
                дома
годы
       пролетевшие
                без счёта
в никуда
                упавшая звезда
в августовском небе
                без загада

есть такое время –
                никогда
если в жизни
             ничего
                не надо…

все звичайно байдуже додому
хто назустріч казна бачив щось?
порожнеча вистиглого дому
крізь роки що впали у ніщо

зірка впала з неба в нікуди
в небесах серпневих штрих зненацька
й розпач з відчаєм дописувачі хвацькі:
і не жди...