Zwiazek

Халина Подгорска-Дутка
ZWIAZEK
Nie probuj
oddzielic poezji
od zycia
Nikomu sie to
nigdy nie powiedzie
Bo jesli jest cos
w nich obu swietnego
to pewnosc serca
ze sa zawsze razem
Ze zawsze znacza
na smierc
zycie i milosc
i chwalebny
swiatla
dawcy optymalnosci
przechod

1 maja 2010
   ***
HPD