Бабуся

Елена Полищук Ладник
На стільчику старенькому сиділа-
В хустинці чистій біля магазину,
Її волосся було сніжнобіле,
І продавала в скляночках малину.

Крізь неї як мурахи пробігали,
Жінки, дівчата - в всіх свої турботи,
Але малину добре купували-
Гостинчик дітям, ідучи з роботи.

Бабуся,тішилась і гроші рахувала,
Тепер на тиждень вистачить на ліки,
До склянки жменю щедро досипала,
Малинову таку ось мала втіху.

І ось остання скляночка малинки,
Її купила молода матуся,
Для донечки, двохрічної дитинки,
В кішеньку гроші заховала всі бабуся.

І стільчик свій старенький якось склала,
Його під руку міцно узяла,
І дуже не спіша - пошкандибала.
Все до копійки до аптеки понесла.