Патрыёт

Алексей Осипюк
Патрыёт - гэта крэда і воля,
І гісторыі нашай пары,
Хто радзіму не кіне ніколі,
Не аддасць яе ў кіпцюры.

Не спалохаць цябе - патрыёта,
Хаця выбраў нялёгкі ты шлях.
Добра ведаеш, што без турботы
Ля дзядоў застанецца твой прах.

Ні агню ні вады не баіцца
Бо ён мае свой стрыжань стальны,
За Радзіму мы будзем біцца -
Няма лепшай на свеце зямлі.

Для мяне ты надзеі крыніца,
Мой кумір і маяк ў жыцці.
Табой буду я ганарыцца,
Каб сябе і жыцця сэнс знайсці.

20-06-05