Туристическа вечер - Туристический вечер

Мария Шандуркова
ТУРИСТИЧЕСКА ВЕЧЕР
              На Стоян Цонев

Не сме ний тук самотници събрани,
не сме и весели артисти -
в очите ни, в лицата скука няма,
тук гайда чакаме да писне.

На всеки във душата пее, зная,
едно щурче забравено от лани
и влизаме в градините на рая,
където няма зло и няма рани.

Затуй сме тук, че можем да запеем,
край върхове с потоци бистри,
над злите спомени да надделеем
с душите си от сняг по-чисти.

И нищо, че косите побеляват
по пътя ни избран далечен,
със птици, с ветровете разговарят 
сърцата ни, усетили се вечни.

1986-2018
Мария Шандуркова

Снимка: Стоян Цонев,
Stoian Tsonev, България