Чаяние и отчаяние живут бок о бок, нет одного без

Алексей Михайлов 6
Чаяние и отчаяние живут бок о бок, нет одного без другого
Человек, знающий, что умирает, идёт по ржаному полю
Он понимает, что волен быть страстным или бесстрастным
Человек, знающий, что умирает, гладит любимую и ощущает взаимность
Он говорит себе: я не хотел, чтобы это кончалось
Человек, знающий, что умирает, рыбачит с внуком

Он закуривает, наблюдая танец дыма и мошек
Он ни о чём не жалеет, топит сауну, ныряет в холодную речку
Выпивает два пива, читает новеллу Чехова
Видит себя в герое
Знает, что умирает, и ему от этого грустно, но и спокойно
Любовь существует и там, где она незрима

Он возвращается той же дорогой по полю
Рожь в человеческий рост ожидает помола
Начало июля, голубь с голубкой воркуют на скалах
Облачко с очертаниями  любимой скрывает солнце
Любовь, словно бог, повсюду, хотя в это трудно поверить
Человек, знающий, что умирает, ловит звуки, которые скоро умолкнут

Toivo ja ep;toivo asuvat samassa ruumiissa, ilman toista ei ole toista
Mies joka tiet;; kuolevansa kulkee halki ruispellon
H;n kokee olevansa vapaa rakastamaan ja olemaan rakastamatta
Mies joka tiet;; kuolevansa hyv;ilee rakastamaansa naista ja tuntee olevansa kelpuutettu
En soisi t;m;n p;;ttyv;n, h;n ajattelee
Mies joka tiet;; kuolevansa pyydyst;; hauen, tappaa sen ja perkaa sen yhdess; pojanpoikansa kanssa

Mies sytytt;; savukkeen ja katsoo miten savu tanssii hyttysten kanssa
H;n ei kaipaa mit;;n, l;mmitt;; saunan ja kylpee joen j;;kylm;ss; vedess;
H;n juo pari olutta ja lukee Anton T;ehovin novellin
Se kertoo h;nest;
Mies tiet;; kuolevansa ja se tuntuu surulliselta mutta my;s lohdulliselta
Rakkaus on olemassa my;s siell; miss; se on n;kym;t;n

Mies palaa saman viljapellon halki mist; ;sken tuli
Ruis on mieskorkeudessa ja odottaa puimuria
On hein;kuun nelj;s, pari mets;kyyhky; kurnuttaa mets;n kalliorinteess;
Aurinko on tilap;isesti pienen pilven peitossa, pilvell; on h;nen rakastamiensa naisten piirteet
Rakkaus on kuin jumala, se on kaikkialla, vaikka ei uskoisikaan
Mies joka tiet;; kuolevansa pys;htyy ja kuuntelee tarkasti kaikkea mit; kohta ei tule kuulumaan