Хустиной дорога гумореска

Валерий Сентюрин
Прийшов  старий  єврей  до  ОВІРу
І  таке  пита:
-Якщо.  таки.  в  Ізраїль  зохочу
Що  мене  стрима?

Та  нічого  не  стримає,
Можеш  сміло  їхать,
На  землі  обітованій
Вільно  собі  дихать

-Я  якщо  в  Америку
Їхати   захочу?
Та  паняй,  дід,  в  свої  штати
Хустиной  дорога

-А  в  Японію  якщо  я...
Можеш,  діду,  їхать
-А  в  Німеччину  захочу?
Можеш  туди  дибать

-А  якщо  ніде  не  їду,
Тут  вік  доживаю,
Скажіть,  хоч  під  якусь  пільгу                Тоді  підпадаю?