***

София Салецкая
Рано чи пізно, твої діти все одно підуть.
Зберуть наплічника, поклавши туди,
Дитячі іграшки та дорослі книжки.
Підуть у фіолетово-сизий туман,
Змиють дорожній пил у водах ріки Іордан,
Виміняють свої спогади
На довгу дорогу і африканський гучний барабан.
Вони підуть крізь міста,
Вони підуть крізь міста,
Як ходили провидці з давніх давен,
Будуть ночувати на площах,
Та у домівках чужих людей проводжатимуть день.

Співатимуть, що найголовніша у світі любов,
До поки самі ще у це вірять.
Ось вони танцюють свої дикі циганські танки
Вірять у Будду і ставлять свічки у церквах,
Їх душі живуть у тваринах,
А серця - у птахах.
Попереду у них зими і вбивчі дощі,
Розпачливі крики і розбиті в дріб'язок години вночі,
Металевий присмак зрад,
Невідправлені мирні листи.
А поки - лише любов
І сонячні промені навскоси.
Так помолися за них своїм богам,
Попроси дати сили їхнім серцям,
Міцності душам
Та вагомості словам.
Все інше світ спроможний дати їм сам.
2018