Лiщиновим горiшком

Марина Степанская
Ліщиновим горішком
В долоні - літо стигле.
Не йди, побудь ще трішки
Зі мною! Я не встигла
 

Тебе відсмакувати,
Надихатись, напитись,
Нас двох відсвяткувати,
Удоста налюбитись.
 

Сюрчання цвіркунове
І жаб'ячі кантати
В нотатки полинові
Не встигла записати.
 

І росяні стежини,
Й цілунки свіжі ранку,
І колючки ожини -
Невідболілі ранки

 
Попереду усе ще...
Промінням сонце плеще.
Я - тепле літо стигле.
Тримай мене! Не встигла...