Готуйтеся до весiлля

Владимир Олийнык
       

,,Доню,моя доню,
Сонце вже у гаю,
Де ж ти була вчора?'’-
Я тебе питаю.

        Мамо,моя мамо,
        Я в гаю гуляла.
        Чому батько знає,
        Мене не спитала?

Доню,моя доню,
Дощик накрапає,
Де ж ти пропадаєш?
Вже півень співає.

          Сьогодні  при святі
          Пусти ня на танці
          Дозволь мені,мамо,
          Одіть модні штанці.

Мамо,моя мамо,
Сьогодні неділя,
Я прийду пізненько,
Бо люблю Андрія.

           В ночі - опівночі
           Зашуміло гілля,
           Приснилося батьку,
           Що буде весілля.

Андрію,Андрію,
Я трохи втомилась
Давай,скажу батькові,
Що в тебе влюбилась.

             Чую мила,чую,
             То вже трохи пізно,
             Давай,поцілую
             Тебе нині ніжно…

Півень пробудився,
Надворі  світає,
Батько й мати знову
На доню чекає.

             Сон правдивий вдався,
             На порозі мама,
             Молодята на мосту -
             Відкрилася брама.

Сонце засвітило,
Чуєш,мамо й тату,
Готуйтеся до весілля,
Відкривайте хату.