Нiчнi дощi

Александр Зубрий
…Ллють важкі повноводні осінні дощі,
Хоч іще не скінчилося збочене літо.
І наповнюють місто, неначе корито,
У яке блискавиць проростають кущі.

І людей піднімають із ліжок громи,
Вимагаючи конче зачинення вікон.
Бо громи на землі – старші людства за віком,
І тому керувати уміють людьми.

А вітри-режисери знімають хоррор,
Залучивши в статисти дітей малолітніх.
Отакі-то безжальні дощі ці не літні,
Що гудуть на дахах, наче демонський хор…

16.08.2018.