Otwartosc

Халина Подгорска-Дутка
OTWARTOSC
Jesli  nawet
to co bylo
wczoraj
nie zadowolilo
wyobrazni
to przeciez
nie bylo
od niej
oddzielone
To co otwarte
nie moze
wiec sadzic
gdyz nie ma
w nim miejsca
na zatrzymanie
Zycie wiec
byc moze oznacza
uwalnianie ciagle
tego co widzimy
w przyblizeniach prawdy-
realnej
wizji piekna

05.05.1988
   ***
           HPD