Муравей и коза... украинскою

Александр Ткач 4
Уважаемые "жители" и читатели сайта ПРОЗА РУ!
Я вижу, что мои произведения на украинском языке, читаемы..
Разрешите мне предоставить  Вам цикл басен на моём родном украинском языке.
СПАСИБО!..
Этой басней я начинаю цикл...

       Мурах і Коза.

Байка
                ***
Захотілося Козі
В політику погратись.
Пострибать на одній нозі,
Та ще й, похизуватись.

           Щоб ніхто не бачив роги,
           Щільно косу заплела.
           Та на себе, ще й до того,
           Білу сукню натягла.

Біга по лісу, стрибає,
Лізе скрізь, щось бубонить,
Тут Мураха зустрічає,
Працював Мурах в ту мить.

           Стала, вирячила очі,
           Як працює цей Мурах:
          -«Ти сказать мені не хочеш,
           Чи багато вас, невдах?

Я, політикою граю,
Бачиш ось оцю косу.
І за тебе поволаю,
Якщо хочеш, - У лісу!»

            «Та чому це ми невдахи?
            В праці ж є він сенс життя.
            І тварини і комахи
            Знають все це до пуття.

А хоч ти уся у білом,
Та на голові коса,
    Все одно всім зрозуміло,
Що проста ти є, - коза!»

Мораль:

             Як ти косу не вкладай,
             І кричи вимоги,
             Все одно із під коси,
             Виглядають, - роги!