Шакалы во власти... басня украинскою

Александр Ткач 4
                БАЙКА.

                ШАКАЛИ  У  ВЛАДІ.            
                Особливості злочинного суспільства: навіщо порушувати   
                Закони, коли можна утворювати злочинні Закони?..

         Шакалів зграя захопила в лісі Владу.
         Вночі, тихесенько, коли весь ліс дрімав,
         Продерлися усі вони у Раду,
         На ранок, кожен недоторканим з них став.

         А звірі, навіть «гавкнути» не вспіли,
         Коли з трибуни вже Шакал вищав.
         Хотіли це вони, чи не хотіли, -
         Але шакалячий у лісі устрій став.

         Як краще Зайцям вуха відривати?
         І як здирати з Кабанів бекон?
         Кого стрілять, а кого з хати гнати?.. –
         Тепер тлумаче лісовий Закон.

         Суддя, - Шакал, а прокурор, - Вовк сірий.
         У Раді теж Гієни і Круки. -
         Немає в лісі вже до них довіри…
- А у суспільстві нашім: так, чи навпаки?
      
         МОРАЛЬ :
         Ніхто у Раді нас давно не слуха.
         Бо у країні, як у зграї, зокрема:
         Як зайцям, людям відривають вуха,
         Злодійство є, а злодіїв, - нема!..