Батькiвщина

Надежда Крайнюк
 Авторська пісня

Моя  Батьківщина — то батьківська хата,
Моя  Батьківщина — то батько і мати,
Вода із криниці, джерельце під лісом,
Болітце з пухівкою й жовтим ірисом.

Бузок біля двору,  красуня-тополя,
І хліб золотий колоситься у полі,
Сережки розвісила  диво-ліщина —
Це все Україна, моя Батьківщина.

Лелека у небі — окраса країни,
Він — символ добробуту й щастя родини.
Тут пролісок синій проснувся весною —
Пишаюся я, Україно, тобою.

Ліси оксамитові, луки зелені,
Пісні українські і танці шалені —
То все Батьківщина, моя Україна,
Така молода, неповторна, єдина!

Моя Україна — березовий гай,
Моя Батьківщина — калиновий рай.
Вмиваються верби плакучі  росою.
Моя Україно, я завжди з тобою!

13.03.2013 рік
Світлина з Інтернету