Тримаю...

Ева Сокол 2
Не вправі тримати,- тримаю проте,
білесенькі крила тріпочуть на вітрі...
мій янгол, дитятко моє золоте,
дай слізки солоні цілунками витру...

Хіба хтось народжував світлих таких,
Небесно-глибоких, упевнено-щирих?
Веселий звичайно, а нині притих,
мій вчитель погідний смирення і віри...

В зіницях бездонних ховається сум,-
мабУть, я не краща його учениця...
та янголи бачать усюди красу
й від того в них сонячно світяться лиця.

Покручене тіло нестерпно пече,
а біль невгамовний витягує жили...
торкаюсь вустами вологих очей,
і гладжу тремтячі напружені крила.

Не вправі тримати,- тримаю однак,
любов материнська буває сліпою...
Ох, як мені страшно отримати знак,
що скоро Брати прилетять за тобою.