Меч Арея

Олександр Мачула
Як просто з популіста стать героєм –
пробачення достатньо попросить
і з нових обіцянок вить сувої…
Але загиблих вже не воскресить!

Ліси карпатські просто не вернути,
на це десятки треба й сотні літ.
Суспільства їх відправила отрута
за сотнями небесними в політ…

Минуло вже чотири довгих роки,
але немає краю тій війні.
Керманичі які зробили кроки,
щоб не служити бісу-сатані?!

Кого з убивць Майдану посадили
чи вкрадене вернули у бюджет?
Байками пригощають нас щосили,
тримаючи хиткий авторитет!

Чого вартують бульбашки-паради,
коли на фронті гине Неньки цвіт?
На наші кошти бенкетує влада
під час чуми, але чекає світ…

Вже цілих двадцять сім минуло років,
а Україна до сих пір жива! –
волають знов нові-старі пророки,
усе лунають їх пусті слова.

Не завдяки, а всупереч, тим кормчим
стоїть країна в горі і боях.
Народ наперекір оскалам вовчим
несе жовто-блакитний гордо стяг.

Такий народ чужинцям не здолати
без допомоги власних ворогів.
Беріть мечі і одягайте лати –
захистимо себе й своїх богів!

25.08.2018