Кремiнь чи дiамант?

Олександр Мачула
                Видатній людині і письменнику –
                Дмитру Кременю, з нагоди 65-річчя


З юнацьких літ пішов у світ картатий –
писав, навчався… Хоч і не ван Гог,
з дипломом все ж путівку за Карпати
з Вуж-города отримав педагог.

Казанка, Миколаїв, школа, діти,
редакції журналів і газет…
Із Музою мандруючи по світу,
зростав невпинно молодий поет.

Постала в височінь „Травнева арка“
й „Південним сяйвом“ вкрилася вона.
„Танок вогню“ змінила досить шпарко
„Елегія троянського вина“.

У „Літній час“ шукав він „Шлях по зорях“,
з „Синопсисом“ на вепра полював*,
ще й „Пектораль“ купав у Чорнім морі
та „Скіфське золото“ в „Літопис“ нотував…

Доробки творчі всі перелічити
не вистачає пальців на руках –
перлинами покликані зорити
поезії всесвітньої в віках.

Таких людей в суспільстві одиниці,
вони за шахом завше ставлять мат.
З бурштину журавель** він, не синиця.
Людина-кремінь, глиба, діамант!

21.08.2018

* Йдеться про збірку ювіляра „Полювання на дикого вепра“ (2006).
** Мається на увазі збірка Дмитра Кременя „Бурштиновий журавель“ (1997).