Подражание Симеону Полоцкому

Андрей Алексеевич Петров
В краю, где прекрасны вертограды зреют,
Мартышка погана обычай имеет:
Нага скачет, в красе своей уверенна,
Другими зверями за то бо презренна.
Егда да ся казати зад выставляет,
У зверей добронравных морок бывает.
Тако и пиитам хорошо бы знати,
Яко плохие вирши вредно писати,
Ибо выставляти юродны прелести
Премного есть сраму, мало же бе чести.
Божий дар не имам, вирши суть ужасны.
Без урод да зреют вертограды красны.