Красуня в червоному платтi

Петр Клименко
Красуня в червоному платтi,
Мов подих далеких стожар,
В душi запалила багаття,
То в осiнь мою неба дар.

Красуня,як зоряна казка,
Немов би троянда в саду,
Не випита нiжнiсть i ласка,
Дороги в той сад не знайду.

Чарiвна,як зiрка далека,
I кличе,i вабить у сни,
В весну прилiта iз лелеками,
Щоб сердце забрать восени.

Горять тi стожари-багаття,
I що тут з собою робить,
Красуня в червоному платтi.
Незнана,не випита мить.


                30.08.18