Жнiвень

Анна Атрощенко
Яшчэ зялёныя дубровы,
Яшчэ і лета на дварэ.
А дзень сягоння бесталковы,
І смутак у палон бярэ.

Яшчэ трава сохне ў пакосах,
А жнівень -- яблыкам махне,
Смяецца сонейка ў нябёсах,
Гуляюць промні па сцяне.

І мірным будзе наша неба,
Хай лета радуе і сінь.
А сумаваць сёння не трэба,
Я выбіваю горкі клін!
                26.09.2016. Зборнік "Слязінкай вершы высякаю..."