Каламбур на беларускай мове - 178

Леонид Ганчаров
Каламбур самакрытычнага ўпартага дурня

Не пластылін, не гліна я, А  СЛУП:
Упарты я - тут фору даў АСЛУ  Б.
Заўжды і ўсюды ведаю і ВЕДАЎ,
Што не набыў ні розуму, ні ВЕДАЎ.
***

Каламбур самокритичного упрямого дурака

Не пластилин, не глина я, а столб:
Упрямый я - тут фору дал ослу бы.
Всегда и всюду знаю и знал,
Что не приобрёл ни ума, ни знаний.