Морськi враження

Олександр Мачула
(Із циклу „Лазурний берег“)

Чого вже я там тільки і не бачив –
по пляжу із металошукачем,
а той хреста на пузі намандячив…
і плавки з полотенцем за плечем!

Біжить мадама, мабуть за здоров’ям,
по крайці хвиль, босоніж, просто жах!
Вдихає йод вперемішку з любов’ю…
й цигарка величезна у зубах!

Сміття збирає чемний прибиральник,
що за ніч море кинуло на пляж,
і доки не прийшов його начальник –
Нептуну повертає антураж…

Наживку ласу кидають у хвилі
рибалки зранку всі наперебій,
але лише дельфіни спритні в силі
піймати рибку золоту їх мрій.

Вода – як чай, і тепла, і прозора!
Розлігся на пісочку ніби туз…
Вкусити насолоди все ж від моря,
на жаль, завадять полчища медуз!..

04.09.2018